Як оплачувати лікарняні, які не змінили статус на «готово до сплати»

Електронний лікарняний має статус «закритий» з дня свого створення і змінює його на «готово до сплати» у день видачі – тобто через сім днів після дати закриття для лікарняних по тимчасовій непрацездатності і через сім днів після дати відкриття – для лікарняних по вагітності та пологах.

Однак сьогодні надходять звернення від роботодавців і працівників щодо відсутності зміни статусу – подекуди е-лікарняні залишаються закритими попри вичерпання строків.

У такому випадку потрібно орієнтуватись на дати – якщо після дати закриття (дати відкриття для лікарняних по вагітності та пологах), зазначеної в е-лікарняному, пройшло сім днів, на восьмий день з е-лікарняним уже можна починати працювати і подавати заяву на оплату до Фонду соціального страхування України, навіть якщо статус залишився «закритим».

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України

Новини
Повідомлення про застосування засобів захисту рослин з 04.07.2024 по 13.07.2024 року
02.07.2024 15:25
Не забувайте про правила безпеки під час оголошення сигналу "Повітряна тривога"
01.07.2024 16:10
Тернопільська обласна військова адміністрація інформує про те, що у зв'язку із посиленням застосування російською федерацією засобів ракетно-авіаційного ураження на території України, населення…
Наближаємо Перемогу разом
27.06.2024 16:01
Однією із закупівель згідно «Програми підтримки Збройних Сил України та підрозділів територіальної оборони» був «Безпілотний авіаційний комплекс «ВАЛК-1 Галка», який належить до класу БпЛА тактичного…