В «Армії відновлення» на Тернопільщині - більше двох сотень безробітних

Жителі Тернопільщини, як і весь народ України, допомагають наблизити перемогу над загарбниками усіма можливими силами: донатять захисникам, допомагають переселенцям, печуть хліб і печиво, готують звичайну та дегідровану їжу, виготовляють спецодяг, речі, пристрої, що стають у нагоді воїнам та багато ін. Ті краяни, хто має роботу – чесно працюють, аби своїми податками підтримати державу. А ті, хто залишився без роботи - активно долучаються до «Армії відновлення» - суспільно корисних робіт, які запроваджуються державою під час воєнного стану, мають оборонний характер, до робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру.

З 04.2023 по 25.05.2023 укладено 58 відповідних договорів на 231 робоче місце. До виконання суспільно корисних робіт у громадах області вже залучено 218 зареєстрованих безробітних. Згідно з угодами вони виконують роботи з упорядкування та утримання в належному стані укриттів, здійснюють супровід і догляд за учасниками бойових дій в медзакладах, надають допомогу сім’ям військових, плетуть маскувальні сітки, виконують ряд інших робіт.

Для безробітного вигідна участь у суспільно корисних роботах, бо:

- зберігається статус безробітного на весь період їх виконання;

- це легальна робота, адже з учасниками таких робіт укладаються строкові трудові договори відповідно до КЗпПУ;

- він отримує заробітну плату (не нижче мінімальної (6700 грн)),

- набуває страхового стажу,

- має соціальний захист і гарантії.

До слова, вже прийнято 28 розпоряджень про організацію та проведення суспільно корисних робіт у Тернопільській області, якими визначаються види робіт, переліки підприємств, об’єктів, посад і вимог до працівників; а також джерело фінансування робіт, кількість осіб, які будуть залучені та терміни виконання.

У переліку робіт також є: надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, людям з інвалідністю, людям літнього віку, розвантаження гуманітарної допомоги, ремонтно-відновлювальні роботи та ін.

Громаді вигідно організовувати суспільно корисні роботи, адже у разі залучення до них зареєстрованих безробітних оплата їх праці здійснюється за кошти Фонду загальнообов’язкового соціального страхування України на випадок безробіття.

За більш детальною інформацією зверніться до Підволочиського управління Тернопільської філії Тернопільського обласного центру зайнятості телефон: +380672925632, стаціонарний телефон гарячої ліній: +380354322695, Е-mall: pidvo_tr@dcz.gov.ua; за телефоном "гарячої лінії" Тернопільського обласного центру зайнятості 0635765756; в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil).

Довідково. Порядок організації суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану визначено Постановою КМУ від 13.07.2011 № 753 (зі змінами).

Новини
Фінансова підтримка роботодавців
23.04.2024 16:55
Інформація про державні програми фінансової підтримки роботодавців, які облаштовують місця для ветеранів війни з інвалідністю: Суть програми полягає в працевлаштуванні людини з інвалідністю І або…
Отримай ваучер на оплату навчання за професією слюсар з ремонту колісних транспортних засобів!
23.04.2024 10:57
У квітні 2024 року розпочинається перепідготовка за ваучером за професією слюсар з ремонту колісних транспортних засобів на базі Тернопільського фахового коледжу ТНТУ імені І. Пулюя. У плані…
Робота є! Квітневий топ вакансій та зарплат на Тернопільщині
23.04.2024 10:23
На сьогодні місцеві підрозділи Тернопільського обласного центру зайнятості пропонують шукачам роботи більше 1,4 тис. вакансій від роботодавців регіону. З них, кожна п’ята - із заробітною платою вищою…