Участь в «Армії відновлення» Тернопільщини – Ваш реальний внесок у Перемогу!

Безробітні жителі Тернопільщини активно долучаються до «Армії відновлення» - суспільно корисних робіт, які запроваджуються державою під час воєнного стану.

Місцеві підрозділи Тернопільського обласного центру зайнятості, станом на 22.06.2023, вже уклали 92 договори, згідно з якими залучили до таких робіт 364 зареєстрованих безробітних. Вони виконують роботи з упорядкування та утримання в належному стані укриттів, здійснюють супровід та догляд за учасниками бойових дій в медзакладах, надають допомогу сім’ям військових, плетуть маскувальні сітки, виконують ряд інших робіт.

До речі, для безробітних є ряд переваг участі у суспільно корисних роботах:

- зберігається статус безробітного на весь період їх виконання;

- це легальна робота (укладаються строкові трудові договори відповідно до КЗпПУ);

- отримують заробітну плату (не нижче мінімальної (6700 грн)),

- набувають страхового стажу,

- мають соціальний захист і гарантії.

Громадам також вигідно організовувати суспільно корисні роботи, адже у разі залучення до них зареєстрованих безробітних оплата їх праці здійснюється за кошти Фонду загальнообов’язкового соціального страхування України на випадок безробіття.

Уже прийнято майже 30 розпоряджень громад області про організацію та проведення суспільно корисних робіт, якими визначаються їх види, переліки підприємств, об’єктів, посад і вимог до працівників, джерело фінансування, кількість осіб, які будуть залучені та терміни виконання.

У переліку робіт також є: надання допомоги людям з інвалідністю, внутрішньо переміщеним особам, людям літнього віку, розвантаження гуманітарної допомоги, ремонтно-відновлювальні роботи та ін.

За більш детальною інформацією зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості; за телефоном "гарячої лінії" Тернопільського обласного центру зайнятості 0635765756; в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil).

Новини
Повідомлення про застосування засобів захисту рослин з «02» травня 2024 року по «04» травня 2024 року
01.05.2024 10:19
З метою : Дотримання відповідальності і відкритості перед місцевими жителями; Виконання положень нормативно-правових документів, регулюють використання Засобів захисту рослин (пестицидів,…
700 тис гривень на ідеї мешканців – у Скалаті запрацював Громадський бюджет!
01.05.2024 10:15
Скалат приєднується до спільноти прогресивних громад, які використовують Громадський бюджет. Це означає, що тепер жителі можуть подавати свої проекти зміни в громаді, а ті з них, які наберуть…
Фінансова підтримка роботодавців
23.04.2024 16:55
Інформація про державні програми фінансової підтримки роботодавців, які облаштовують місця для ветеранів війни з інвалідністю: Суть програми полягає в працевлаштуванні людини з інвалідністю І або…