У Підволочиську – все про програми служби зайнятості для УБД та осіб з інвалідністю

У Підволочиському управлінні Тернопільської філії Тернопільського обласного центру зайнятості 28 грудня 2023 року відбулася зустріч із заступником начальника 20 ДПРЧ 3 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Тернопільській області майором служби цивільного захисту Русланом Гренем.

Присутні обговорили активні програми служби зайнятості для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю: отримання ваучера на навчання, умови участі в проекті «єРобота» за напрямками «Власна справа» та «Грант для ветеранів та їх подружжя», згідно з якими можна отримати кошти на розвиток або створення власного бізнесу.

Працівники Підволочиського управління звернули увагу на реалізацію службою зайнятості експериментального проєкту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості. Згідно з проєктом можна пройти як первинну професійну підготовку, так і перепідготовку, або підвищити кваліфікацію. Крім того, особам, які навчатимуться не за місцем проживання, а також особам, які супроводжуватимуть особу з інвалідністю внаслідок війни І групи, передбачено компенсацію витрат на проїзд до місця навчання та у зворотному напрямку, а також надання місця проживання на період навчання.

Фінансування професійного навчання та пов’язаних із ним витрат під час реалізації експериментального проекту буде здійснюватися за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Детальніше – на сайті Державної служби зайнятості в розділі «Навчання» - «Навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни» (https://www.dcz.gov.ua/storinka/navchannya-uchasnykiv-boyovyh-diy-ta-osib-z-invalidnistyu-vnaslidok-viyny )

Подивитися інформацію про інші сервіси та програми служби зайнятості для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни можна:

  • грант на створення або розвиток власної справи https://is.gd/jxqZ7j ;
  • ваучер на навчання за однією із 124 професій https://voucher.dcz.gov.ua/
  • безкоштовне навчання новій професії/освітній програмі в закладах освіти служби зайнятості https://edveteran.dcz.gov.ua/
  • підтвердження неформального навчання https://is.gd/BggdGQ

компенсація витрат роботодавцям за працевлаштування ветеранів https://is.gd/py6dgg

Новини
Повідомлення про застосування засобів захисту рослин з «02» травня 2024 року по «04» травня 2024 року
01.05.2024 10:19
З метою : Дотримання відповідальності і відкритості перед місцевими жителями; Виконання положень нормативно-правових документів, регулюють використання Засобів захисту рослин (пестицидів,…
700 тис гривень на ідеї мешканців – у Скалаті запрацював Громадський бюджет!
01.05.2024 10:15
Скалат приєднується до спільноти прогресивних громад, які використовують Громадський бюджет. Це означає, що тепер жителі можуть подавати свої проекти зміни в громаді, а ті з них, які наберуть…
Фінансова підтримка роботодавців
23.04.2024 16:55
Інформація про державні програми фінансової підтримки роботодавців, які облаштовують місця для ветеранів війни з інвалідністю: Суть програми полягає в працевлаштуванні людини з інвалідністю І або…