Що змінилося у новому порядку реєстрації та перереєстрації безробітних, що почав діє з 10 травня 2023 року?

Постановою Кабінету Міністрів України від 30.03.2023 № 446 затверджено новий «Порядок реєстрації, перереєстрації зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу».

Зміни, які були внесені до порядку:

1. Через Портал Дія, засобами мобільного додатка Порталу Дія або безпосередньо під час відвідування центру зайнятості можна здійснити реєстрацію, перереєстрацію зареєстрованих безробітних, припинення реєстрації.

2. Внутрішньо переміщені особи, під час дії воєнного стану, які не мають необхідних документів, передбачених Порядком, можуть отримати статус безробітного без вимог, що застосовуються за звичайної процедури.

3. Члени добровольчих формувань, які на безоплатній основі уклали контракт добровольця територіальної оборони, - мають право на отримання статусу безробітного.

4. До громадських та інших робіт тимчасового характеру за направленням центру зайнятості можуть залучатися не тільки зареєстровані безробітні, а й особи, які втратили частину заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення без припинення трудових відносин.

5. Право на достроковий вихід на пенсію за віком отримали особи, які втратили роботу, а до досягнення пенсійного віку залишилось не більше півтора року, якщо:

  • особа зареєструвалася у центрі зайнятості впродовж 30 календарних днів з дати звільнення;
  • для особи протягом 7 календарних днів відсутня підходяща робота відповідно до ст. 46 Закону України “Про зайнятість населення”;
  • є страховий стаж, необхідний для призначення пенсії за віком у мінімальному розмірі.

За більш детальною інформацією зверніться до Підволочиського управління Тернопільської філії Тернопільського обласного центру зайнятості телефон: +380672925632, стаціонарний телефон гарячої ліній: +380354322695, Е-mall: pidvo_tr@dcz.gov.ua, в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil) або за тел. «гарячої лінії» - 0635765756.

Новини
Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців
29.03.2024 09:36
За працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (ВПО) роботодавці можуть отримати компенсації від державної служби зайнятості за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального…
Повідомлення про застосування засобів захисту рослин з 27 березня по 30 березня 2024 року.
27.03.2024 14:18
З метою дотримання відповідальності та відкритості перед місцевими жителями та виконання положень нормативно-правових документів, що регулюють використання пестицидів у сільськогосподарській…
Як укладається трудовий договір між працівником і роботодавцем
26.03.2024 15:58
Згідно з ст. 21 Кодексу законів про працю України трудовим договором є угода між працівником і роботодавцем (роботодавцем – фізичною особою), за якою працівник зобов’язується виконувати роботу,…