На Тернопільщині 129 переселенців шукають роботу, більшість з них - працівники сфери торгівлі та послуг

Через місцеві підрозділи Тернопільського обласного центру зайнятості цьогоріч шукали роботу 858 внутрішньо переміщених осіб, з них 747 отримали статус безробітного.

За сприяння служби зайнятості області 201-го переселенця працевлаштовано, здебільшого у переробній промисловості, торгівлі, сфері охорони здоров'я, наданні соціальної допомоги. За направленнями служби зайнятості 23 ВПО проходили профнавчання; 2 - мали тимчасову роботу, 22 - брали участь у суспільно корисних роботах. Також 11 осіб отримали ваучер на оплату професйного навчання.

На 01 серпня 2023 року кар’єрні радники обласного центру зайнятості продовжують пошук прийнятних місць праці для 129 внутрішньо переміщених осіб зі статусом безробітного, з них 90,7% - жінки, 59,7% - з вищою освітою, 37,2% - у віці 35-44 років.

Серед переселенців, які зараз шукають роботу, найбільше працівників сфери торгівлі та послуг, професіоналів і технічних службовців.

Шановні роботодавці! Якщо Ви можете запропонувати роботу переселенцям, зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості. Можна подати вакансію, скориставшись Електронним помічником Роботодавця: http://surl.li/gmclv, а також через особистий кабінет роботодавця: https://www.dcz.gov.ua/cabinet (можна зайти через чат-бот @DCZWorkNowBbot), вона одразу буде опублікована і рекрутери почнуть підбір кандидатів.

До відома ВПО: згідно з постановою КМУ № 249 від 21.03.2023 «Про затвердження Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на ринку праці» внутрішньо переміщеним особам працездатного віку за відсутності підходящої роботи – служба зайнятості видає безоплатний ваучер на навчання на одну із 123 професій.

Додаткова інформація - за телефоном "гарячої лінії" Тернопільського обласного центру зайнятості 0635765756 чи через Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil).

Спільними зусиллями допоможемо знайти роботу переселенцям!

Новини
Фінансова підтримка роботодавців
23.04.2024 16:55
Інформація про державні програми фінансової підтримки роботодавців, які облаштовують місця для ветеранів війни з інвалідністю: Суть програми полягає в працевлаштуванні людини з інвалідністю І або…
Отримай ваучер на оплату навчання за професією слюсар з ремонту колісних транспортних засобів!
23.04.2024 10:57
У квітні 2024 року розпочинається перепідготовка за ваучером за професією слюсар з ремонту колісних транспортних засобів на базі Тернопільського фахового коледжу ТНТУ імені І. Пулюя. У плані…
Робота є! Квітневий топ вакансій та зарплат на Тернопільщині
23.04.2024 10:23
На сьогодні місцеві підрозділи Тернопільського обласного центру зайнятості пропонують шукачам роботи більше 1,4 тис. вакансій від роботодавців регіону. З них, кожна п’ята - із заробітною платою вищою…