Інформаційно- просвітницька робота з внутрішньо- переміщеними особами, які проживають у громаді триває.

21.08.2023р. відбулася інформаційно - просвітницькі сесії на базі пункту тимчасового прихистку у с. Остап’є, Скалатської громади.

Керівництво громади та староста села Попівчак Марія усвідомлюють важливість інформаційно - просвітницької роботи. У час, коли мільйони людей в Україні втрачають роботу і можливість доходу, громадяни України шукають можливості працевлаштування. Кількість шахраїв і вербувальників збільшується.

Знання щодо безпечних правил працевлаштування в Україні та за кордоном зменшує ризики потрапити в будь - які форми експлуатації. Інформаційно - просвітницька робота з молоддю важлива і актуальна саме зараз. Представниця ТМЖК "Відродження нації" спілкувалася з людьми, які перебувають у прихистку про наступне:

-Що таке онлайн – квест з безпечного працевлаштування?

-Як розпізнати шахрайські схеми вербувальників та торговців людьми?

-Хто може постраждати від торгівлі людьми, експлуатації і ґендерно-зумовленого насильства?

-Які існують правила безпеки, яких варто дотримуватися громадянам України?

-Як оминути небезпеки, які чатують на українців, в сучасних реаліях?

Звертайтесь на Національну безкоштовну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, за потрібною інформацією:

527 та 0-800-505-501.
Лінія працює щодня з 8.00 до 20.00

Присутні засвоювали основні маркери безпеки та усвідомили основні помилки, яких допускаються під час підписання трудового договору та подальшому влаштуванню на роботу в Україні та за межами.
Детальніше – www.stoptrafficking.or
Зустріч відбулася завдяки проєкту «Забезпечення комплексного реагування у сфері захисту осіб, які постраждали від торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно-зумовленого насильства у воєнний час у Тернопільській області».
Проєкт втілюється завдяки Представництву Міжнародної організації з міграції в Україні IOM Ukraine, Агентству США з міжнародного розвитку USAID Ukraine - USAID Україна Міністерству закордонних справ Норвегії Norwegian Ministry of Foreign Affairs

Новини
Повідомлення про застосування засобів захисту рослин з «02» травня 2024 року по «04» травня 2024 року
01.05.2024 10:19
З метою : Дотримання відповідальності і відкритості перед місцевими жителями; Виконання положень нормативно-правових документів, регулюють використання Засобів захисту рослин (пестицидів,…
700 тис гривень на ідеї мешканців – у Скалаті запрацював Громадський бюджет!
01.05.2024 10:15
Скалат приєднується до спільноти прогресивних громад, які використовують Громадський бюджет. Це означає, що тепер жителі можуть подавати свої проекти зміни в громаді, а ті з них, які наберуть…
Фінансова підтримка роботодавців
23.04.2024 16:55
Інформація про державні програми фінансової підтримки роботодавців, які облаштовують місця для ветеранів війни з інвалідністю: Суть програми полягає в працевлаштуванні людини з інвалідністю І або…